انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، در جدیدترین اثر خود کتاب«شلیک کن و فراموش کن» تألیف خدیجه امیر خانی با موضوع حمله ناو وینسنس آمریکایی در سال 1367 به هواپیمایی پرواز 655 ایرباس ایرانی را منتشر کرد.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، در جدیدترین اثر خود کتاب«شلیک کن و فراموش کن» تألیف خدیجه امیر خانی با موضوع حمله ناو وینسنس آمریکایی در سال 1367 به هواپیمایی پرواز 655 ایرباس ایرانی را منتشر کرد.

در روز دوازده تیر 1367، در فاصلهی 150 مایلی بندرعباس، ناوِ هواپیمابرِ فوقِ مدرنِ وینسنس که به محدودهی آبهای ایران وارد شده بود، پیام رمزی از قرارگاه عملیاتی ناوگان پنجم آمریکا در منامه دریافت کرد. متن پیام این بود: «به سوی هر نوع هواپیمای ایرانی که بر فراز آبهای خلیج فارس پرواز میکند، شلیک شود». آنها هواپیمای مسافربری ایران را که در آسمان آبهای اطراف جزیره «هنگام» حرکت میکرد با دو موشک مورد اصابت قرار دادند و همهی مسافران و خدمهی آن را به شهادت رساندند.

این اقدام پایان تلاشهای آمریکا در اعمال فشار به ایران برای قبول قطعنامهی 598 بود؛ فشارهایی که از فروردین 1367 شروع شده بود.

آمریکایی‌ها در ابتدا منکر این حمله شدند اما پس از آنکه خبرِ سقوط این هواپیما از رسانههای عمومی پخش شد، اعلام کردند در این شلیک دچار اشتباه شدهاند. این اعتراف که در حقیقت یک عقبنشینی استراتژیک بود، از نظر ایرانیها پذیرفته نشد. مدتی بعد «دیوید کارلسون»، فرمانده ناو «سایدز» که در اجرای عملیات دست داشت، در برنامهی «روی خط شب» از تلویزیون ملی آمریکا گفت: براساس دستور «راجرز» یک تهاجم را سامان داده است که چند هفته قبل از آن برنامهریزی شده بود تا ایرانیان را مجبور به عقبنشینی در جنگ با عراق کنند.

مدتی بعد دخترِ «ویل راجرز»، کاپیتانِ ناو وینسنس، به دلیل اقدامی که او انجام داده بود خودکشی کرد. پس از آن ویل راجرز به افکار عمومی جهان توضیح داد که ساقطکردن هواپیمای مسافربری ایران به دستور مقامات ارشد ارتش آمریکا بوده و او ارادهای در انجام این کار نداشته است.

در حقیقت هواپیمای ایرباس جمهوری اسلامی، تشت رسوایی آمریکا بود که از فراز آسمان فرو افتاد و حباب آبروی نداشتهی این مستکبر حقوق بشر را ترکاند.

اثر پیش رو در شمارگان2500 نسخه و 276 صفحه و به قیمت 65.000 ریال روانه بازار نشر گردیده است.

لازم به ذکر است علاقمندان جهت تهیه این کتاب می توانند به فروشگاه این مرکز در خیابان انقلاب،خیابان ۱۲فروردین،بعد از خیابان شهدای ژاندارمری نبش مجتمع ناشران مراجعه و یا با شماره تلفن های ۶۶۹۵۳۶۰۷ و ۶۶۹۶۱۵۳۶ تماس بگیرند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۹
    0 0
    اگه ما با آمیکا اینکاررومیکردیم با اون رسانه صبح تا شب یه 11 سپتامبر دیگه ای درست کرده بود صبح تا شب با خانوادهقربانبان اون جریان مصاحبه می ذاشت اما ما ..
  • ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۹
    0 0
    دیگه آرزو شده که روزی را ببینم که چند خانواده قربانی این تهاجم در لاهه پرونده اش را به جریان بیندازند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس